طراحی بروشور و کاتالوگ

استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه‌های آینده دارای پردیس‌های کوچکتر، کلاس‌های کمتر و خوابگاه های مختصر خواهند بود.

آینده دانشگاهها با ورود هوش مصنوعی/شغل استادی دانشگاه در خطر نیست

 

روحانی در این نشست که به صورت آنلاین برگزار شد با اشاره به این که در قرن بیست و یکم شاهد بروز انقلاب صنعتی چهارم خواهیم بود، اظهار داشت: با توسعه «هوش مصنوعی» که برخلاف هوش طبیعی، مبتنی بر ماشین است به جز کارهایی محدود، همه کارها را می‌توان به رایانه‌ها محول کرد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر شاهد توسعه فناوری نوظهوری به نام «اینترنت اشیاء» یا شبکه اشیاء فیزیکی هستیم که از طریق حسگرها، نرم‌افزارها و سایر فناوری‌ها، امکان اتصال و تبادل داده اینترنتی اشیاء مختلف با دستگاه‌ها و سیستم‌های دیگر را فراهم می‌کند. در کنار این دو، فناوری «کلان داده» را داریم که امکان تجزیه و تحلیل و استخراج سیستماتیک اطلاعات از مجموعه داده‌های بیش از حد بزرگ یا پیچیده را فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: فناوری‌های «هوش مصنوعی»، «اینترنت اشیاء» و «کلان داده» در کنار رباتیک و مهندسی افزایشی، «انقلاب صنعتی چهارم» را شکل داده‌اند. بدین ترتیب این سئوال مطرح می‌شود که بروز این انقلاب صنعتی چه تغییری در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کند و دانشگاه‌های قرن بیست و یکم چگونه خواهند بود؟

استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به قدمت طولانی دانشگاه‌ها که از سال ۱۰۸۸ میلادی در اروپا شکل گرفتند اظهار داشت: ابتدا در دانشگاه‌ها دروسی مثل فلسفه، منطق، الهیات، ریاضیات، نجوم، قانون، دستور زبان و کلام تدریس می‌شد یعنی هدف آن‌ها، اعتلای فکری بشر بود. با بروز انقلاب صنعتی در کنار اعتلای فکری بشر، تربیت متخصص برای صنعت هم در دستور کار دانشگاه‌ها قرار گرفت. در پی انقلاب صنعتی دوم و سوم، مهندسی، پزشکی، علوم پایه و برخی حوزه‌های هنر مثل طراحی و گرافیک هم وارد دانشگاه شد. بدین ترتیب طبیعی است که انتظار داشته باشیم، بروز انقلاب صنعتی چهارم هم عامل تغییرات بزرگی در دانشگاه‌ها شود.

mehrnews.com/xSPqL

+ نوشته شده در  پنجشنبه 10 مهر 1399ساعت 8:14  توسط BrochureorCatalogue  بازدید 405 برچسب ها: